2014. január 10., péntek

Brassói aprópecsenye (sárgarépával és borsóval)


Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 2 kg krumpli
  • 2 db közepes hagyma
  • 1 db paprika,
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • fűszerek: pirospaprika, bors, kömény, só, ételízesítő
  • (sárgarépa kocka , zöldborsó kb 20- 20 dkg, opcionális)


Elkészítése:

A krumplit kb. 2×2 cm kockákra vágjuk, és összekeverjük 2-3 evőkanál olajjal.Tepsibe tesszük és kb 200 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.

A húst 2×2 cm kockára vágjuk, egy tálba tesszük, meglocsoljuk egy kis olajjal, fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, kis ételízesítővel, és egy evőkanál mustárral összekeverve hagyjuk pácolódni minimum 30 percet.
A hagymát, a zöldpaprikát kockára vágjuk, 2-3 evőkanál zsíron megdinszteljük. Beletesszük a bepácolt húst, 2 cikk fokhagymát és fedő alatt puhára pároljuk a saját levében (ha elfőne a leve teljesen, mielőtt megpuhul, vízzel pótolhatjuk). Többször keverjük meg, és közben fűszerezhetjük még ízlés szerint.
Mikor már puha szórunk rá két kávéskanál  pirospaprikát és óvatosan lepirítjuk, fedő nélkül.
Kiszedjük a húst a szaftjából és összekeverjük  a megsült krumplival.
A kockára vágott sárgarépát és a zöldborsót megdinszteljük a hús szaftjában és ezt is a krumplihoz és a húshoz keverjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése