2013. december 30., hétfő

Josef Zauner Bad Ischl-i cukrászmester diós linzere

Ez a recept nem beregi és nem betyár, de finom. Megteszi betyárcsemegének is.
Nagyon egyszerű az elkészítése, de nem szabad letagadni, hogy eléggé hosszadalmas.

Hozzávalók:


  • 30 dkg porcukor
  • 60 dkg vaj (vagy margarin)
  • 80 dkg liszt
  • 20 dkg darált dió
  • 1 tojás sárgája (ha kisebb a tojás, lehet 2 sárgáját is használni, akkor akár a víz el is maradhat)
  • késhegynyi só + fahéj
  • 2 ek hideg víz, ha szükséges

Elkészítés:

A hozzávalókat szokásos módon összegyúrjuk és minimum 2 órára hűtőbe tesszük. (A lisztben elmorzsoljuk a vajat, ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk).
Lisztezett deszkán 3-4 mm-esre nyújtjuk, kiszúrjuk linzer formával, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon 10-13 percig sütjük sütőtől függően.
Mikor kihűlt a nem lyukas köröket megkenjük baracklekvárral és a tetejére egy lyukas kört teszünk.
Csinálhatunk Ischlert is, de ahhoz két teljes formát ragasszunk össze, majd mártsuk a tetejét étcsokoládéba.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése