Nagyon egyszerű az elkészítése, de nem szabad letagadni, hogy eléggé hosszadalmas.
Hozzávalók:
- 30 dkg porcukor
- 60 dkg vaj (vagy margarin)
- 80 dkg liszt
- 20 dkg darált dió
- 1 tojás sárgája (ha kisebb a tojás, lehet 2 sárgáját is használni, akkor akár a víz el is maradhat)
- késhegynyi só + fahéj
- 2 ek hideg víz, ha szükséges
Elkészítés:
A hozzávalókat szokásos módon összegyúrjuk és minimum 2 órára hűtőbe tesszük. (A lisztben elmorzsoljuk a vajat, ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk).
Lisztezett deszkán 3-4 mm-esre nyújtjuk, kiszúrjuk linzer formával, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon 10-13 percig sütjük sütőtől függően.
Mikor kihűlt a nem lyukas köröket megkenjük baracklekvárral és a tetejére egy lyukas kört teszünk.
Csinálhatunk Ischlert is, de ahhoz két teljes formát ragasszunk össze, majd mártsuk a tetejét étcsokoládéba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése